Miten seura hyötyy mentaalivalennuksesta? | Game Grit

Psyykkisen valmennuksen integrointi osaksi modernia huipputason valmennuskokonaisuutta

Ammattimaisessa, nykyaikaisessa urheilutoiminnassa huomioidaan kokonaisvaltaisesti suorituskyvyn eri osa-alueet, ja hyödynnetään niihin erikoistuneita asiantuntijoita. Psyykkinen valmius suoriutua tehtävästä vaikuttaa lopputulokseen jokaisessa urheilusuorituksessa. Sitä tarvitaan erityisesti tehtävissä, joissa on vaatimus suoriutua korkeatasoisesti ja tasaisesti pitkillä aikaväleillä. Psyykkinen valmentaja vastaa henkisen suorituskyvyn osa-alueesta, ja nostaa pelaajan päivittäistä suoritustasoa:

 

1. PELAAJIEN HENKISTÄ SUORITUSKYKYÄ TEHOSTAMALLA

Henkisen suorituskyvyn systemaattisella kehittämisellä mahdollistetaan tehostettu kasvuympäristö, jossa nuorista pelaajista kasvaa nopeammin ammattilaisia ja johtavia pelaajia heille ominaiseen rooliin, ja jossa suorituskyvyn notkahduksia voidaan ennaltaehkäistä ja haasteet ylittää nopeammin

=

TASAISEMPAA SUORITTAMISTA JA ENEMMÄN ONNISTUMISIA

2. VALMENTAJIEN KOMPETENSSIA VAHVISTAMALLA

Huippu-tasolla menestyminen edellyttää yhä enemmän psyykkistä ja sosiaalista kompetenssia myös valmentajilta. Koulutettu mentaalivalmentaja tuo psykososiaalisen asiantuntemuksen resurssinsa valmentajien hyödynnettäväksi:

  • Valmentajakoulutuksissa: lisäämällä valmentajien osaamista & ymmärrystä valmentamisen psyykkisistä ja sosiaalisista ulottuvuuksista
  • Valmentajan suorituskyvyn valmennuksella: vahvistamalla valmentajan kykyä hyödyntää omaa osaamistaan paineiden ja otteluruuhkan keskellä
  • Valmennustiimin konsultoinneilla: toimimalla osana valmennustiimiä, jonka jokainen jäsen tuo oman ydinosaamisensa joukkueen tai urheilijan menestymisen tueksi

Lajivalmentajien psyykkisen osaamisen vahvistamisen ohella on tärkeää, että pelaajien henkilökohtaisia kasvuprosesseja on ohjaamassa mentaalivalmennuksen ammattilainen. Siinä missä lajivalmentaja ohjaa arjessa suorituksia ja ryhmätason ilmiöitä, mentaalivalmentaja työskentelee pääasiassa yksilötasolla pelaajien kanssa, ja käyttää erityisosaamistaan urheilijoiden henkisen suorituskyvyn systemaattiseen kehittämiseen.

 

 

Henkisesti taitavat ja hyvinvoivat pelaajat tekevät parempaa tulosta kentällä.

Mentaalivalmennuksen myötä olen saanut suorituksiin tasaisuutta.
Jussi Kähkönen, Lukko U18
Katso lisää
Olen ollut kolmen vuoden prosessiimme tosi tyytyväinen. Valmennus on avainasemassa henkiselle kasvulleni ja hyvinvoinnilleni, ja aion sen jatkossakin pitää osana arkeani, lätkän henkisen kuorman käsittelyn tukena.
Oskari Setänen, Rauman Lukko
Katso lisää
Olen oppinut valmistautumaan paremmin otteluihin, säätelemään tunnetiloja harjoituksissa, käsittelemään tappioita ja kuuntelemaan itseäni.
Vilma Viitanen, Mikkelin Nyrkkeilijät
Katso lisää
Suosittelen valmennusta kaikille urheilijoille. Vaikka luulisi ettei ole mitään parannettavaa, niin kyllä jokaisella niitä on. Valmennuksen kautta ne asiat löytää paremmin, ja saa kehitettyä niitä eteenpäin.
Niazz Ahmadi, Tampereen Voimailuseura
Katso lisää
Ota yhteyttä
Vahvistan, että Game Grit saa tallentaa tietoni yhteydenottoa varten. *