Aapo Siivonen FI Defenseman, KooKoo U20

SEASONS 2018-22

“Neljän vuoden jälkeen edelleen suosittelen mentaalivalmennusta. Vuosi vuodelta oppii uutta. Kun ajan saatossa on rakennettu jo hyvä pohja, ei enää tarvitse keskittyä ongelmanratkaisuun, vaan olen pystynyt tällä kaudella haastaa itseäni enemmän myös henkisen suorituskyvyn osalta.

Henkinen puoli on yksi iso osa kehittymistä. Koen tärkeäksi käydä omia tuntemuksia säännöllisesti läpi, ja päästä syventämään omaa ajatusmaailmaa. Palaverien myötä oppii tuntemaan itseään paremmin – se helpottaa pelaamista. FaceTime puheluiden päättyessä on aina olo, että on löytänyt itsestä jotain uutta, ja käynyt jossain sellaisella kehitysalueella, minne yksinään ei pääsisi.

Ihmisenä olen nyt tasapainoisempi, ja jääkiekon merkitys on positiivisella tavalla muuttunut, mikä on helpottanut suorittamista ja paineiden hallintaa. Kausi oli onnistunut, ja itseluottamus ja innostus tulevaan on korkealla.

Kannustan aloittamaan mentaalivalmennuksen, sillä se auttaa pelaamiseen kun saa käytyä mahdollisia murheita läpi ja ylipäätään oppii tuntemaan itsensä paremmin. Valmennus toimii ja on mukavaa myös etänä. Olen siitä tykännyt ja aion edelleen jatkaa.”

Photo: Ella Taponen

 

PREVIOUSLY…

“Mentaalivalmennus on auttanut paljon. Olin ollut valmennuksessa kahden kauden ajan, jonka jälkeen lähdin pelaamaan Pohjois-Amerikan juniorisarjaan. En tiedä miksi ajattelin silloin, etten tarvitsisi enää valmennusta – ehkä sen toteuttaminen etänä tuntui hankalalta ajatukselta. Haastavan kauden aikana tulin kuitenkin toisiin ajatuksiin ja otin Mirkkuun uudelleen yhteyttä. Raumalla valmennus oli auttanut paljon, pohjalla oli hyvä kokemus ja tiesin että Mirkulle on helppo puhua. Valmennuksen jatkaminen tauon jälkeen tuntuikin tosi helpolta. Myös FaceTime välimatkan pakottamana on toiminut ilman ongelmia, vaikka vielä parempi on tottakai tavata kasvotusten.

Kaikki asiat vaikuttaa kaikkeen, ja ne usein heijastuvat myös pelisuorituksiin. Niistä puhuminen kohentaa mielialaa, ja se puolestaan parantaa suorituksia. Vaikka kausi oli todella raskas, olen tyytyväinen että kaiken jälkeen onnistuin vielä suunnanmuutoksessa ja sain parhaan suoritustason irti playoffeihin. ‘Vastoinkäymiset kasvattaa’ ei tunnu enää pelkältä sanonnalta, vaan nyt todella ymmärtää, että kun niistä oikeasti pääsee yli, jää vahvempi ihminen jäljelle. Haastavista olosuhteista huolimatta sain kehitettyä monia tärkeitä ominaisuuksia, ja olen kasvanut sekä ihmisenä että pelaajana.

Luotan Mirkkuun, tiedän että voin olla avoin kaikesta. Mirkulta tulee hyviä kysymyksiä joiden avulla pystyy haastaa itseä ja löytämään omat vastaukset asioihin. Valmennuksesta toimivan on tehnyt se, että omalta osaltani olen pyrkinyt olemaan avoin ja kertomaan miten asiat todellisuudessa tunnen – ja sen pystyy tehdä silloin kun luottaa toiseen. Mirkku taas valmentajana pääsee hyvin kiinni siihen mitä kerron, tuntuu että hän tietää ja ymmärtää mitä koen.

Suosittelen mentaalivalmennusta. Jos vähänkin sitä mietit, kannattaa aloittaa. Mieli ja suoritus paranee käsi kädessä.”

Photo: Michigan photography

 

“Mental coaching has helped a lot. I had been in coaching for two seasons, after which I left Finland to play in QMJHL. For some reason I thought I no longer needed coaching – perhaps having sessions remotely seemed difficult at first. During the challenging season however, I changed my mind and contacted Mirkku again. In Rauma, I’d had a good experience with mental coaching and knew Mirkku was easy to talk to. Continuing coaching after a break felt really easy. Having to FaceTime because of the distance between us didn’t cause any issues either, even though it’s even better to have sessions face to face.

Everything is connected, and things are often reflected in game performance as well. Talking about stuff improves well-being, which in turn improves performance. Although the season was difficult, I’m happy I still managed to change directions and performed at my best in the playoffs. Now I really understand what it means, that dealing with challenges makes you stronger. Despite the tough conditions, I was able to develop many important qualities this season, and I have grown both as a person and as a player.

I trust Mirkku, I know I can be open about everything. She comes up with good questions to help me challenge my thinking and find my own solutions. What has made our process a successful one, is that on my part I’ve tried to be open and talk about how I really feel – which I can do because I trust her. Mirkku as a coach understands what I talk about, and it feels like she knows and can feel what I am experiencing.

I recommend mental coaching. If you’ve been considering it, you should start. Mind and performance improve hand in hand. ”

 

Photo: Alexandre Regimbal /LHJMQ

”Ensimmäisellä kaudella koin, että mentaalivalmennus toimii positiivisesti sekä pelillisiin asioihin, että yleiseen fiilikseen. Toisella kaudella siitä on tullut vielä luontevampaa ja helpompaa, kun tunnetaan jo paremmin. Suurin kehitys tällä kaudella tapahtui henkisellä puolella.

Valmennustapaamisille on aina kiva tulla, vaikka välillä vähän väsyttäisikin, ja niiden jälkeen on ollut aina hyvä fiilis. Erityisesti silloin mentaalivalmennus on tärkeää, jos joku sellainen asia harmittaa, mistä ei välttämättä muille puhuisi. Tapaamisella saa asian puhuttua, ja sen jälkeen on vapautunut fiilis. Se vahvistaa myös joukkuetta, kun pelaajat saavat itsestään enemmän irti ja pelaavat paremmin.

Tärkeintä valmennuksessa on luottamus ja koen, että pystyn puhumaan kaikesta. Mirkku on fiksu ja ymmärtäväinen. Kannattaa rohkeasti tulla mentaalivalmennukseen, jos vähääkään sitä miettii. Itseäni se on auttanut paljon.”

 

Kuva: Saimi Airaksinen / IG: pucks.and.pictures

“During the first season, I felt that mental coaching had a positive effect on my game as well as my general state of mind. In the second season, working together began to feel even more natural and easy, since we knew each other better. The biggest development this season happened on the mental side.

It’s always nice coming to meetings, even if you’re feeling a little tired at times. It always feels good after. Mental coaching is especially important when there’s something bothering you, that you wouldn’t necessarily talk to anyone else about. During the meeting you get to talk about it and feel a sense of relief after. It also strengthens the team when players are able to play better.

The most important thing in coaching is trust, and I feel like I can talk about everything. Mirkku is smart and understanding. I recommend coming to mental coaching, if it’s something you’ve been wondering about. For me, it has been very helpful.”

Contact Us
I agree that Game Grit can save my information in order to contact me in the future *