Aleksi Saarela | Game Grit
Aleksi Saarela FI Hyökkääjä, Rauman Lukko

SEASON 2020-21

“Lätkä on rankkaa fyysisesti, mutta myös henkisesti. Mentaalivalmennuksessa pääsee puhumaan tärkeistä asioista ulkopuoliselle ihmiselle, jolta saa näkökulmaa ja eväitä säädellä omia reaktioita, sekä sietää asioita joihin ei itse pysty vaikuttaa. On ollut kaikin puolin kannattavaa käydä valmennuksessa säännöllisesti koko kauden ajan. Silloin tapaamiset osuu välillä hyville ja välillä huonoille pätkille, ja on helpompi ennaltaehkäistä asioita, ennen kuin menee huuruun. Pystytään puuttua asioihin ajoissa, ja on työkaluja jo olemassa kun haasteita tulee vastaan.

Valmennusprosessi on ollut loistava juttu, pelkkää posia. Mirkku ei anna helpointa tietä, vaan pakottaa miettimään ja puhumaan antamalla tilaa. Se on ollut juuri se mitä tarvitsin. Kasvu tapahtuu epämukavuusalueella, ja on ollut toimivaa että olen joutunut itse miettimään omat ratkaisuni. Mirkku antaa kyllä apua, mutta ei liian aikasin, jotta joutuu ensin itse tekemään työn.

Monet asiat mitkä lyövät tekemistä takalukkoon, voi olla todellisuudessa henkisellä puolella. Niitä ei kannata yksin pyöritellä. Mentaalivalmennus on vielä uusi asia ja varmasti vie aikaa, ennenkuin kaikki omaksuvat sen osaksi ammattilaisuutta, kuten fyysisen harjoittelun. Koen että se kuitenkin auttaa voimaan paremmin, eikä olisi kenellekkään pahitteeksi. Siitä on joukkueelle hyötyä, kun pelaajat saa työstää omia asioita ulkopuolisen kanssa, eikä tarvitse viedä niitä koppiin.

Suosittelen kokeilemaan mentaalivalmennusta!”

 

Kuva: Elmeri Elo/ ElonKuvaus

Ota yhteyttä
Vahvistan, että Game Grit saa tallentaa tietoni yhteydenottoa varten. *