Anton Sikorski FI Forward, Lukko U20

”Lukossa tarjoutui mahdollisuus aloittaa mentaalivalmennus, ja siitä on jäänyt erittäin positiiviset fiilikset. On ollut todella hyvä, että on joku kenen kanssa käydä kunnolla läpi kaikkia asioita, ja saada aina taakkaa kevennettyä. Ei ole välttämättä ketään muuta, kenen kanssa näistä asioista puhuisi, ja mentaalivalmentajan kanssa keskusteleminen on erilaista kuin läheisten kanssa. Läheiset voivat kuunnella, mutta valmentaja pystyy avaamaan asioita vielä paremmin. Ammattilainen tietää, miten asioita kannattaa käydä läpi, ja voi antaa vinkkejä miten päästä asioista yli.

On helpottanut päästä purkamaan asioita, ja kehityskohteitakin tulee mietittyä erilaisesta näkökulmasta, kuin esimerkiksi lajivalmentajan kanssa. Kauden aikana olen oppinut elämään urheilijan arkea ja käsittelemään vaikeita jaksoja.

Yllätti, miten helppoa Mirkun kanssa on ollut puhua. Hän on ammattimainen, mukava ja osaa hommansa. Olen pystynyt luottamaan siihen, että kaikki mitä puhutaan, jää meidän väliseksi. Ei ole ollut asiaa, mistä ei olisi voinut kertoa.

Jos jollakin on ennakkoluuloja sen suhteen, pystyykö puhua, niin kannustan että luottavainen ja lämmin olo syntyy nopeasti, ja sen jälkeen on helppo avautua. Alun jännityksen jälkeen tuntui aina helpolta ja luonnolliselta tulla tapaamiselle. Kannattaa käydä juttelemassa ammattilaisen kanssa, joka pystyy auttaa.”

 


Kuva: Aleksi Nevalainen / IG: jaakiekkokuvia

 

“Going to play for Rauman Lukko provided me with a chance to start mental coaching, and the experience was very positive. It’s been really good to have someone to process things with, and lighten the burden. There’s not really anyone else to talk about these kind of things to, and talking to a mental coach is different than talking to family or friends. They can listen, but a professional coach knows how to process things properly, and can give advice on how to get over things. With a mental coach you also get to work on areas of development from a different perspective than with other coaches. During the season I adapted a more athletic lifestyle, and learned to deal with tough times.

I was surprised how easy it was to talk to Mirkku. She is a professional and knows what she’s doing. I’ve been able to trust her, knowing that everything we talk about, will remain between us. There’s been nothing that I couldn’t talk about.

If anyone is worried about whether they can open up and talk, I would encourage you that pretty quickly it will start to feel like a warm environment, and like you can trust and open up. After the initial nerves, it always felt easy and natural to come to the meeting. I recommend talking to a professional who can help you.”

Contact Us
I agree that Game Grit can save my information in order to contact me in the future *