Arttu Ilomäki FI Hyökkääjä, Rauman Lukko

SEASON 2021-22

“Olin miettinyt mentaalivalmennuksen aloittamista jo aiemminkin, mutta ajattelut etten sitä tarvitse, tai ettei siitä ole hyötyä. Viime kaudella kuitenkin päätin, että annan valmennukselle tsäänssin, sillä olin pyöritellyt asioita itsekseni jo pitkään, enkä halunnut viedä niitä enää kotiin. Parasta valmennuksessa onkin ollut se, että on saanut sanottua ääneen vaikeita asioita ja “salaisuuksia”, joista kertominen muille olisi voinut tuntua hölmöltä tai nololta. Keskustelemalla ollaan saatu pilkottua asioita pienempiin palasiin, jolloin niistä on huomannut uusia puolia ja ymmärtänyt, miksi toimii tietyllä tavalla. Tapaamisten jälkeen asioista oivaltaa vielä lisää uutta, ja oppii soveltamaan niitä sopivalla tavalla omaan arkeen.

Nyt ajattelen että on tärkeää, että on joku ulkopuolinen, jolle purkaa mieltä painavia asioita. Olen oppinut keskittymään enemmän oman ruudun hoitamiseen, ja tajunnut että suoritus ei määrittele sitä, millainen olet ihmisenä. Valmennuksen myötä äkkäsin asioita, jotka ovat helpottaneet pelaamisesta. Peliruuhka ei tuntunut niin raskaalta, kun mentaalisesti oli kevyempää. Tärkeimpänä valmennus on helpottanut arkista jaksamista. Se että on helpompi olla, näkyy myös hallin ulkopuolella.

Työskentely vaatii toimiakseen myös pelaajalta itseltään panostusta. On tärkeää, että pelaaja hyppää täysillä mukaan. Ekoilla kerroilla omista asioista puhuminen tuntui vielä haastavalta, mutta parin kerran jälkeen se alkoi tuntua luontevammalta. Mirkkukin oppii tuntemaan kokoajan paremmin, eikä enää ole tarvinnut miettiä, mitä kaikkea uskaltaa ladata pöytään.

Jos haluaa valmennuksesta saada jotain irti, pitää olla valmis kuluttamaan päätä. Tärkeiden asioiden löytäminen vaatii keskittymistä, ja välillä olenkin ollut puhki tapaamisten jälkeen. Kannustan muitakin menemään sovituille tapaamisille valmistautuneena ja hyvällä asenteella, kuten reeneihinkin menisi: valmiina tekemään töitä itsensä eteen. Pitää olla halu kehittää omaa pääkoppaa, jotta voi oivaltaa jotain uutta.”

 

Kuva: Elmeri Elo /ElonKuvaus

Contact Us
I agree that Game Grit can save my information in order to contact me in the future *