Iivari Säkkinen | Game Grit
Iivari Säkkinen FI Hyökkääjä, Lukko U20

SEASONS 2019-21

”Toiseen kauteen mentaalivalmennuksessa oli helpompi lähteä, kun kauden alusta asti tiesi jo millaista työskentely on, ja pystyi ottamaan asioita puheeksi suorempaan. Ekalla kaudella olin saanut työstettyä asioita, jotka hidastivat kehittymistä. Tällä kaudella olen kasvanut kypsemmäksi pelaajaksi, mikä näkyy tasaisuutena. Ei tule enää junnumaisia notkahduksia pelissä tai pelien välillä, vaan suorittaminen on varmempaa. Tein myös muutoksia valmistautumiseen. Sain lunastettua joukkueesta sen roolin mitä tavoittelin, ja olen tyytyväinen, että pystyin playoffeissa tekemään tulosta paineen alla. Tärkeimmäksi muistoksi kaudesta jääkin A-nuorten Suomen mestaruus. Kokonaisuutena itseluottamus on nyt korkeammalla ja olen valmiimpi seuraavin steppeihin.

Valmennustapaamisille on aina helppo tulla, ja kaikesta pystyy kertomaan sen enempää miettimättä. Mirkku on ammattitaitoinen ja luottamukseni ansainnut, ei tarvitse pitää mitään salaisuuksia. Jo alusta asti tiesi että Mirkulla on vaitiolovelvollisuus, ja ajan myötä luottamus on siitä vielä laajentunut. Se on isoin juttu toimivalle valmennukselle, mutta on myös tärkeää, että itsellä on halu puuttua ongelmakohtiin ja kehittää omia heikkouksia.

Suosittelen kokeilemaan mentaalivalmennusta, ja kertomaan suoraan kaiken mitä ajattelee. Ei kannata peitellä mitään, on molemmille helpompaa työskennellä kun on avoin, ja silloin saa myöskin apua. Erityisesti vaikeilla hetkillä valmennuksen kautta löytää keinoja käsitellä asioita, kun toinen sanottaa niitä ääneen. Silloin on itsekin helpompi nähdä kokonaiskuva.”

 

Kuva: Elmeri Elo /ElonKuvaus

 

“During my first season in mental coaching, I was able to work on things that were slowing down my development. This second season, I’ve grown into a more mature player, performing at a more consistent, confident level without the ups and downs typical for juniors. I was able to earn the role in the team I had wanted, and was able to produce under pressure in playoffs. The highlight was winning the U20 Finnish Championship. Overall my confidence is now higher and I’m more prepared now for the next steps.

During the second season it was easier to discuss things openly right from the start. Mirkku is a competent coach and has earned my trust. I don’t have to keep anything from her. That’s the most important thing for effective coaching, as well as the willingness to work on your own problems and weaknesses.

I recommend mental coaching, and to be open about what you are really thinking. The more open you are, the more help you get. Especially during rough patches the coaching helps you find ways to deal with things, and it’s easier to see the bigger picture when someone is helping you put things into words.”

 

Kuva: Leijonat.fi

Ota yhteyttä
Vahvistan, että Game Grit saa tallentaa tietoni yhteydenottoa varten. *