Jussi Kähkönen FI Defenseman, Lukko U18
SEASONS 2020-22

”Tokan kauden aloittaminen mentaalivalmennuksessa oli helpompaa, kun kaikki oli jo tuttua. Valmennustapaamisilla saa purkaa kaikki mielessä pyörineet ajatukset aina parin viikon välein. Se onkin parasta, ettei asiat jää enää mieleen vaivaamaan. Mirkun kysymysten avulla saa ajateltua asioita syvällisemmin, ja sitä kautta kaikki asiat tulee varmasti aina käsiteltyä. Itsekin pitää olla valmis niitä käsittelemään, ja mitä avoimemmin on asioista puhunut, sitä paremmalla mielellä tapaamisesta lähtee. Mirkkuun voi aina luottaa. Avoimin mielin paikalle, ja helpottuneena pois.

Kausi oli todella tapahtumarikas ja poikkeuksellinen, mutta kaikesta selviää. Peliä edeltävä stressi on vähentynyt tällä kaudella, kun olen päässyt taikauskoista irti. Olen arjessa kypsempi, keskityn paremmin reeneissä ja otan paremmin vastuuta omasta tekemisestä. Sitä kautta pelisuorituksetkin ovat parantuneet.”

 

Kuva: JH Hockeyphoto

 

PREVIOUSLY…

”Mentaalivalmennuksen myötä olen saanut suorituksiin tasaisuutta. Se oli tärkein kehityskohde, jonka vuoksi aloitin valmennuksen. Edellisellä kaudella taso oli vaihdellut paljon, erityisesti peräkkäisissä peleissä. Olen oppinut nyt nollaamaan pelit paremmin, ja kehittynyt peliin valmistautumisessa. Tasaisuus on näkynyt myös omassa fiiliksessä, en ole niin vihainen itselleni. Pisteitä tuli tällä kaudella yllättävän paljon.

Valmennus on ollut hyvä kokemus ja auttanut paljon. Työskentely Mirkun kanssa on ollut mukavaa ja rentoa. Aluksi jännitti, mutta nyt tuntuu jo normaalimmalta. Tapaamisilla puhutaan siitä, mikä milloinkin painaa mieltä, ja kehitetään parannettavia asioita. Siitä saa lisää itseluottamusta. Tärkeintä valmennussuhteessa on luottamus, jotta pystyy puhumaan siitä mitä oikeasti ajattelee.

Kannattaa kokeilla mentaalivalmennusta. Kaikille se on varmasti erilainen kokemus, minua se on ainakin auttanut ja haluan sitä jatkaa.”

 

Kuvat: leijonat.fi / Suomen Jääkiekkoliitto

 

SEASON 2020-21

“The reason I started mental coaching, and the most important area of improvement was consistency, especially in back-to-back games. Through the coaching process I’ve learnt to reset after games and have improved my preparation. I have performed at a more consistent level, and it has also shown up in my mood, I’m not as angry at myself. I was also able to score more points this season than I expected.

The coaching process has been a good experience for me and has helped a lot. At first I was a bit nervous, but now working together feels more natural and relaxed. During meetings we talk about whatever is on my mind, and develop things that need improvement. It gives me more confidence. The most important thing is trust, so that you can talk about what you are actually thinking.

I recommend trying mental coaching. For everyone it’s a different experience, it’s definitely helped me and I want to keep using it.”

Contact Us
I agree that Game Grit can save my information in order to contact me in the future *