Juuso Helomaa FI Goalie, Lukko U20

SEASON 2021-22

”Mentaalivalmennus on ollut loistava kokemus. Kaikki meidän käsittelemät asiat on olleet tärkeitä. Työstämällä niitä on ollut helpompi ymmärtää, mistä asioista kannattaa ottaa energiaa mukaan, ja mitkä kannattaa jättää taakse. Oma pää on pysynyt kylmänä kauden eri vaiheissa, ja olosuhteista riippumatta onnistuin ylläpitämään laadukasta arkea läpi kauden. Suomen Mestaruus oli mieletön päätös kauden kasvutarinalle.

Oikeiden kysymysten kautta olen huomannut, miten paljon itselläkin on asioita mitä on hyvä päästä sanottamaan. Mirkku haastaa käymään asioita itse läpi tavalla, mihin ei yksin pystyisi. Joka tapaamisen jälkeen on tuntunut, että on saanut kaiken tarvittavan ulos, ja palaverin päätteeksi on ollut sanoinkuvailematon fiilis. En voisi kuvitella ketään muuta mentaalivalmentajakseni. Iso kiitos Mirkulle.

Maalivahtina tiedostin jo ennen valmennuksen aloitusta, että mentaalipuoli on isossa roolissa suoriutumisessa. Nykyään henkisestä suorituskyvystä puhutaan jo enemmän, mutta luulen että monet eivät ymmärrä miten isosta asiasta on kyse, ennen kuin aloittavat säännöllisen valmennuksen. Se tekee ison eron, kun purkaa pelejä, olotiloja ja ajatuksia säännöllisesti ja katsoo, mitä tulosten takana oikeasti on ollut.

Kannustan etsimään mentaalivalmentajaksi henkilön, joka tuntuu oikealta, ja johon on täysi luotto. Kävi hyvä tuuri, kun Mirkku oli Lukossa vielä tämän kauden. Kokonaisuutena valmennusprosessi ja koko kausi meni nappiin. Aion jatkaa henkisen suorituskyvyn työstämistä etänä, sillä se toimii yhtä hyvin myös FaceTimellä.”

Kuva: Elmeri Elo /ElonKuvaus

 

Kuva: leijonat.fi

Contact Us
I agree that Game Grit can save my information in order to contact me in the future *