Kalle Ervasti FI Defenseman, Rauman Lukko

SEASONS 2019-22

“Vuosi vuodelta mentaalivalmennus tuntuu kokoajan paremmalta, ja uskon siihen entistä enemmän. Nyt ymmärtää jo paljon syvällisemmin, miten paljon tämä auttaa, kun on huomannut muutoksen olotilassa tapaamisten jälkeen. Viime kausi oli onnistunut, ja jokaisesta valmennuskerrasta oli jäänyt hyvä fiilis, joten halusin jatkaa yhteistyötä kolmanteenkin kauteen.

Valmennuspalavereissa saa ulkopuolista näkökulmaa asioihin, mikä avaa mieltä, eikä asiat sen jälkeen näytä enää niin pahalta. Aina on helppo puhua, ja se oikeasti auttaa, varsinkin vaikeina hetkinä. Mirkku jaksaa aina tsempata, mikä on ollut tärkeää, koska en välttämättä muille näistä asioista paljon puhu. Tänäkin vuonna otin askeleen eteenpäin ja osaan valmistautua paremmin tulevaan kauteen.

Jutut mitä valmennustapaamisilla puhuu, ei lähde sieltä mihinkään. Siellä ollaan sua varten. Kannattaa uskaltaa heittäytyä työskentelyyn, ja antaa itselle mahis ajatella asioita uudella tavalla, ja sitä kautta parantaa omaa mentaalipuolta. Mitä haittaa voisi olla puhua niistä asioista, jotka tekee paremmaksi pelaajaksi? Ne asiat auttaa kyllä jäälle asti pitkässä juoksussa.”

 

 

 

PREVIOUSLY…

”Mentaalivalmennus on auttanut paljon asioiden käsittelyssä. Nykyään kun asioita tulee arjessa vastaan, pystyy hyödyntämään sitä mitä tapaamisilta on oppinut, kun ollaan yhdessä käyty juttuja läpi. Menin tällä kaudella kokonaisvaltaisesti eteenpäin sekä pelaajana että ihmisenä, ja olen oppinut mm. hallitsemaan ja ilmaisemaan tunteita paremmin, esimerkiksi suuttumusta jäällä. Olen rauhoittunut, osaan nauttia hetkestä enemmän ja mennä peli kerrallaan.

Kausi oli vaiherikas ja nousujohteinen. Tavoitteeni A-nuorten pelipaikan vakiinnuttamisesta toteutui, ja pääsin välillä myös Liigan mukaan. Playoffeissa suoritustila oli parhaimmillaan ja kausi päättyi A-nuorten Suomen mestaruuteen, sekä valintaan U18 MM-kisoihin.

Ekan kauden jälkeen halusin jatkaa valmennusta, koska olin siitä tykännyt ja osasin odottaa, että nyt tästä alkaa olla selkeämmin hyötyä. Toinen kausi mentaalivalmennuksessa onkin ollut ensimmäistä paljon parempi. Valmennuksesta saa enemmän irti, kun on oppinut puhumaan tärkeistä asioista. Kun saa kertoja alle, niin ajan myötä uskallus puhua lisääntyy. Valmennussuhde on mennyt paljon eteenpäin, ja saan omille jääräpäisille näkemyksilleni toiseltakin näkökulmaa. On tärkeää että itsekin kuuntelee ja pyrkii oikeasti ajattelemaan asioita.

Kannattaa uskaltaa lähteä valmennukseen mukaan ja heittäytyä siihen. Siitä on paljon hyötyä. Sekä vaikeita asioita että hyviä hetkiä on parempi käydä läpi toisen kanssa, kuin miettiä yksin – uudet näkökulmat tuo uusia ajattelutapoja, mikä auttaa eteenpäin.”

 

Kuva: Leijonat.fi

 

”Palatessani Suomeen tiedostin, että kaudesta saattaa tulla haastava, ja siksi päätin aloittaa mentaalivalmennuksen. Ylipäätään ajattelen, että on hyvä olla joku, kenen kanssa käy asioita läpi. Kauden alku olikin haastava, mutta loppujen lopuksi kausi oli nousujohteinen, ja se päättyi kauden parhaisiin peleihin A-nuorissa. Itseluottamus ja paineen sietokykyni vahvistuivat, ja pystyn nyt reagoimaan paremmin virheisiin ja huonoihin suorituksiin.

Mentaalivalmennuksen myötä ymmärtää asioita paremmin, ja se helpottaa pelaamista ja urheilijana olemista. Mirkku on loistava valmentaja, ja palaverien jälkeen on ollut aina hyvä fiilis. Valmennustapaamisilla saa ajateltua asiat läpi, eivätkä ne jää sitten mieleen enää mietityttämään, vaan pystyy keskittymään olennaiseen.

Valmennuksen edetessä puhumisesta on tullut helpompaa, ja mielestäni on tärkeää, että osaa olla rehellinen ja puhua siitä, mitä oikeasti mielessä on. Kannattaa uskaltaa sanoa ääneen se mitä päähän tulee, se auttaa. Sekin auttaa, kun pystyy ymmärtämään paremmin joukkueen muita pelaajia.”

 

Kuva: Elmeri Elo

 

“When I returned to Finland, I was aware that this could be a challenging season, and that’s why I decided to start mental coaching. All in all, I think it’s good to have someone to process things with. The start of the season was difficult, but it progressed and finished with the best games of the season in the U20 team. My self-confidence and pressure-endurance improved, and I can now better handle mistakes and poor games.

Mental coaching gives you a better understanding of things, and makes it easier to play and be an athlete. Mirkku is a great coach, and I’ve always felt good after meetings. They allow you to process things, and then you no longer have to think about them, instead you can focus on the important things. As the coaching process has progressed, talking has become easier, and I think it’s important to be able to be honest and talk about what’s really on your mind. It’s good to say out loud what comes to mind, it helps. It also helps when you can better understand the other players on the team.”

 

 

Contact Us
I agree that Game Grit can save my information in order to contact me in the future *