Matias Ahtola FI Defenseman, Lukko U16

SEASON 2021-22

“Loukkaannuin vakavasti viime vuoden keväällä, ja edessä oli pitkä kuntoutuminen. Otin mentaalivalmennuksen tueksi kohti jäälle paluuta. On ollut tosi hyvä avata kaikkia loukkaantumiseen liittyviä asioita, sellaisia mitä ei ole pystynyt kertomaan muille. Puhumalla on saanut loukin aiheuttamat tunteet käsiteltyä pois pääkopasta. Välillä tuntui, että pää oli hirveästi täynnä ajatuksia. Valmennustapaamiset rauhoitti mieltä, kun pääsi kertomaan niistä. Kuntoutus ja paluu peleihin onnistui kaiken kaikkiaan hyvin, ja playoff-kevät jäi hienona muistona kaudesta mieleen.

Mentaalivalmentaja on ymmärtäväinen ja osaa kysyä oikeanlaisia kysymyksiä, ja siksi ammattilaiselle on parempi kertoa vaikeista asioista, kuin omille läheisille. Vaikka välillä on vaikeaa osata vastata ,tai tuntuu etten osaa selittää mitä tarkoitan, niin silti tuntuu että Mirkku ymmärtää ja kysyy lisää kysymyksiä, joiden avulla asia selkenee. Turhautumisen jälkeen mieli rauhottuu, kun lopulta löytyy oikeat sanat.

Suosittelen muillekin mennä puhumaan, erityisesti jos on jokin iso loukkaantuminen, kriisi tai vaikea vaihe menossa. Puhumisen jälkeen on vapaampi olo eikä tarvitse yksin käsitellä asioita. Mentaalivalmennus on ollut kaikin puolin hyvä juttu.”

 

Kuva: IG: jh_hockeyphoto

Contact Us
I agree that Game Grit can save my information in order to contact me in the future *