Max Barkman FI Weightlifting, U23

”Mentaalivalmennuksesta on ollut todella paljon hyötyä. Sitä ennen kisaamiseen liittyi paljon stressiä ja ahdistusta, päässä oli paljon taustahälinää ja menin helposti lukkoon. Valmennuksen myötä olen saanut luotua paineettomamman, optimaalisemman suoritustilan, ja oppinut kilpailemaan nauttimalla. Sen myötä tuloskin on parantunut. Oma identiteetti urheilijana on kirkastunut, ja oikea suunta löytynyt. Tunnen itseni nyt paremmin, ja pystyn hallitsemaan mieltäni. Reflektio on todella tärkeää, sen myötä olen oivaltanut kestävämpiä lähestymistapoja asioihin – miten esimerkiksi analysoida omia suorituksia rakentavasti.

Alkuun voi tuntua oudolta, että valmentaja ei ratkokaan puolestasi asioita, mutta kun siihen tottuu, tuntuu todella hyvältä saada puhumalla ne ratkaistua. Mirkku osaa kysyä oikeita kysymyksiä, ja juuri se on valmentajan arvo – ilman sitä, ei samaa kehitystä tapahtuisi yksin asioita miettimällä. Valmennuksen ansiosta pääsee pidemmälle, ja henkilökohtaisen prosessin merkitys on ihan erilainen, kuin esim. alan kirjoja lukemalla saatava hyöty – on tärkeää löytää työkalut mitkä yksilöllisesti toimii itselle.

Valmennusprosessi on ollut todella antoisa, ja valmennussessioille on ollut aina kiva tulla. On ollut hyvä, että tapaamiset on sovittu säännöllisesti, jolloin tapaamiselle tulee mentyä silloinkin, kun ei tiedosta sitä tarvitsevansa. Itse ei aina tiedä, milloin sitä tarvitsee, ja aina ei edes tiedä mistä puhuisi – mutta kuitenkin asioita sanottamalla tekee aina uusia oivalluksia tärkeistä asioista, eivätkä ne säännöllisyyden ansiosta pääse myöskään unohtumaan.

Tavoite EM-kisapaikan lunastamisesta toteutui, ja olen rakastunut lajiini uudelleen. Quick fixejä ei ole, vaan oppiminen jatkuu edelleen. ”

 

Contact Us
I agree that Game Grit can save my information in order to contact me in the future *