Onni Korkka FI Defenseman, Rauman Lukko

SEASONS 2018-22

”Olin vasta 17-vuotias aloittaessani mentaalivalmennuksen. Sen avulla olen löytänyt työkaluja lukkoihin ja mennyt henkisesti uralla eteenpäin. Olen ollut valmennukseen tyytyväinen, ja kokenut metodit toimiviksi. Olen halunnut sitä aina jatkaa, sillä olen kokenut keskustelut tärkeiksi sekä ylä- että alamäissä. Valmennuksen myötä on ollut tarvittavat työkalut reagoida niihin, ja Mirkku on pystynyt auttamaan ajatusten avaamisessa ja antanut puolueetonta näkökulmaa. Työskentelytapa on tullut tutuksi vuosien varrella, ja sen myötä sitä on ollut itsekin helpompi hyödyntää.

Neljä vuotta valmennuksessa on ollut pitkä pätkä elämässä, ja nyt tunnetaan jo sen verran hyvin, että tapaamisille voi tulla ilman mitään painetta. Ihan kaikesta pystyy puhua. Onnistunut valmennustapaaminen on voinut vaikealla jaksolla tuntua helpotuksena, kun on saanut kiukkua käsiteltyä. Joskus tapaamisen hyöty on näkynyt esimerkiksi seuraavassa pelissä. Hyvillä jaksoilla on keskitytty kehityskohteiden edistämiseen. Olen mennyt eteenpäin mm. virheiden käsittelyssä, ja omaksunut entistä ammattimaisemman elämäntavan.

Kannustan aloittamaan valmennuksen, vaikka aluksi jännittäisikin tai tuntuisi vaikealta pukea asioita sanoiksi. Itseänikin aluksi jännitti, mutta 4 vuoden myötä olen huomannut, että henkinen puoli on yhtä tärkeä kuin fyysinenkin. Loistavista fyysisistä ominaisuuksista ei ole hyötyä, jos pääkoppa ja vireystila ei ole kunnossa. Henkisiä lukkoja avaamalla saa itsestä parhaan irti.”

 

Kuva: ElonKuvaus /Elmeri Elo

 

PREVIOUSLY…

”Olen kasvanut henkisesti entistäkin ammattimaisemmaksi pelaajaksi, ja pystynyt ylläpitämään urheilullista elämäntapaa tasaisesti läpi kauden, vaikka tilanteet ja olosuhteet ovatkin vaihdelleet. Reenasin ison osan kaudesta liigan mukana, joten pelejä kertyi vähemmän. Sain liigapeleissäkin kuitenkin isoja peliminuutteja, ja olen tyytyväinen, että pystyin pelaamaan siellä luotettavasti. Kun jaksaa keskittyä omaan tekemiseen, se jossain kohtaa palkitaan. Loppukaudesta palasin A-nuoriin pelaamaan pudotuspelejä. Kokonaisuutena kausi oli onnistunut, ja päällimmäisenä siitä jää mieleen ensimmäiset kunnon liigapelit, sekä A-nuorten Suomen Mestaruus.

Kolmannella kaudella valmennustapaamisilla on ollut jo todella helppo olla. Ympäristö on kaikin puolin tuttu, kun ollaan pitkään jo tehty yhdessä hommia, ja pystyn olla täysin oma itseni. Tapaamisilla saa mielen rauhoittumaan, kun ajatukset tulee kunnolla purettua ulos. Mentaalivalmennuksessa pystyy käsitellä asioita eri tavalla kuin läheisten kanssa. Ammattilaiselle voi puhua niistäkin asioista, mitä ei muille puhuisi, ja ne tulee käsiteltyä syvällisemmin.”

 

Photo: Leijonat

 

“I have grown into a more professional player, and been able to sustain an athletic lifestyle despite many changes in circumstances this season. I trained with the men’s Liiga team for a big part of the season, so I played fewer games, but I got to play big minutes in some of the games. I’m happy I was able to be a dependable, reliable player. When you keep your focus on working hard, it’ll eventually get rewarded. At the end of the season I went back to the U20 team for playoffs. Overall this was a successful season, with the most memorable things being my first proper Liiga games and winning the U20 Finnish Championship.

During this third season in mental coaching, the meetings have felt very comfortable. We’ve been working together for such a long time, that the environment is familiar in every way, and I can be myself completely. The mind settles down during the meetings, as I get to unload mentally. You get to process things in a different way that you would with family. To a professional you can speak about the things you wouldn’t talk to anyone else about, and you deal with them on a more profound level.”

Photo: Elmeri Elo

“I was happy with last season, and started the summer with higher standards, and more goal-oriented training. I also continued with mental coaching, because it had allowed me to process my thoughts better, and break free from any barriers. During this season, I developed on all fronts as a player, and improved my lifestyle. My everyday life is now more professional and athletic. I was able to perform more consistently, and I also rediscovered some of my strengths. I achieved my goals for the season, partially even beyond expectations, with my SM-liiga debut being the most memorable moment.

During the second season of mental coaching, it was easier to speak more openly, since we already knew each other better. Over time, I have been able to be myself in meetings, and I feel that I can talk about absolutely everything. Mirkku is very nice, and it has always felt good coming to meetings. They allow you to process things, find solutions and learn more about yourself.”

***

”Viime kaudesta jäi hyvä fiilis, ja kesään lähdin kovemmalla vaatimustasolla kuin aiemmin, harjoitellen tavoitteellisemmin. Jatkoin myös mentaalivalmennusta, koska sen avulla olin pystynyt avaamaan omia ajatuksiani paremmin, ja purkamaan ”mörköjä”. Tällä kaudella kehityin pelaajana kokonaisvaltaisesti, ja paransin myös elämäntapojani. Arkeni on nyt urheilullisempaa ja ammattimaisempaa. Suoritin tasaisemmin ja löysin kiekollisia vahvuuksiani uudelleen. Kauden tavoitteet toteutuivat osittain yli odotustenkin, ja päällimmäisenä mieleen jäi liigadebyytti.

Toisella kaudella mentaalivalmennuksessa oli helpompi puhua avoimemmin, kun tunnettiin jo paremmin. Ajan myötä on uskaltanut olla tapaamisissa oma itsensä, ja koen että pystyn puhumaan ihan kaikesta. Mirkku on erittäin mukava, ja valmennustapaamisille on ollut aina mukava tulla. Niillä saa jäsennettyä asioita, ja sitä kautta löytää avaimia, ja oppii itsestään aina jotain uutta.”

Contact Us
I agree that Game Grit can save my information in order to contact me in the future *