Oskari Setänen | Game Grit
Oskari Setänen FI Maalivahti, Rauman Lukko

SEASONS 2018-21

“Olen ollut kolmen vuoden prosessiimme tosi tyytyväinen. Mentaalivalmennus on ollut iso osa henkistä kasvuani ja sitä, että olen löytänyt itseni ja omat arvoni. Valmennussuhde on ollut avainasemassa siinä, että olen päässyt itseäni tutkiskelemaan, enkä ole jäänyt yksin ajatusten kanssa. Sen avulla olen oppinut tunnistamaan omia olotiloja, ja nykyään omaan työkaluja myös reagoida tarvittaessa sekä huonoihin että hyviin olotiloihin.

Minulle ylivoimaisesti toimivin lähestymistapa valmennukseen on ollut se, että menen palaveriin aina pää tyhjänä, ja pikkuhiljaa sieltä alkaa aina pompahtelemaan omalla painollaan ulos tärkeitä ajatuksia. En aseta etukäteen mitään erityistä tavoitetta, että mitä palaverin aikana pitäisi tapahtua tai mistä pitäisi puhua.

Olen tykännyt meidän molemminpuolisesta rehellisyydestä ja kokenut, että sekin on vienyt tätä prosessia eteenpäin, että Mirkku on ottanut vaikeitakin asioita puheeksi, ja olen itse sitten uskaltanut ne kohdata. Arkojenkin asioiden työstäminen lisää keskinäistä luottamusta.

Valmennus on yksi tärkeimmistä työkaluista, millä saan pidettyä ajatukset kasassa. Se tarjoaa säännöllisesti hetken pysähtyä miettimään ja tajuamaan, mitä viimeaikoina on tapahtunut – mitä olen tehnyt hyvin ja mitä huonosti.

Valmennus on avainasemassa henkiselle kasvulleni ja hyvinvoinnilleni, ja aion sen jatkossakin pitää osana arkeani, lätkän henkisen kuorman käsittelyn tukena.”

 


Kuva: Liiga

 

PREVIOUSLY…

”Ensimmäisen kauden jälkeen tuntui, että mentaalivalmennuksen myötä olin oppinut paljon itsestäni ja tiedostanut erilaisia asioita. Tuntui kuitenkin, että matka oli vielä kesken, ja halusin jatkaa ratkaisujen etsimistä. Toisella kaudella henkisiä onnistumisia tuli paljon, ja vaikkei ensimmäisellä kaudella työstetyt asiat heijastuneet heti suoraan pelisuorituksiin, on työn tulos nyt helpommin nähtävissä. Kausi oli tasaisempi, ja huonon pelin taso nousi. Lähtötaso ensi kauteen on nyt korkeammalla.

Mentaalivalmennuksesta on ollut todella paljon hyötyä, ja koen säännölliset tapaamiset ja niiden tuomat henkiset pysähdykset tärkeiksi. Sekä huonoilla että hyvillä jaksoilla on hyödyllistä ottaa mietintätauko ja analysoida sen hetkistä tilannetta, ja se auttaa myös tunnistamaan asioita ajoissa ja korjaamaan suuntaa tarvittaessa.

Valmennussuhde Mirkun kanssa on ollut toimiva ja lähentynyt ajan saatossa. On ollut hyvä huomata, että uskalletaan olla välillä eri mieltäkin, ja keskustella asioista suoraan. Luottamus on tärkeintä, ja se, että henkilökemiat toimii. Kaikki on mennyt juuri niin kuin pitääkin, ja nykyään pystyn puhua kaikista asioista, myös lätkän ulkopuolelta. Myös joukkueessa vältetään erilaiset konfliktit, kun joukkueen erilaiset persoonat ymmärtävät paremmin itseään ja muita.

Näen että mentaalivalmennus tuo ison mahdollisuuden kehittyä pelaajana ja ihmisenä. Suosittelen sen aloittamista pelaajille, jotka tähän asti ovat työstäneet asioitaan vain itsekseen. Kun joku auttaa ymmärtämään asioita, saa lisää kapasiteettia omaan kehitykseen.”

 

 

 

 

Kuva: Jiri Halttunen

 

“After the first season, I felt like I had learned a lot about myself through mental coaching, and become aware of different things. However, I felt the journey was still unfinished, and I wanted to keep looking for solutions. In the first season, the things we worked on weren’t immediately reflected into my performance, but the results are now easier to see.  I had a lot of mental success during the second season. I was more consistent, and was able to raise the level of a poor game. Overall I’m starting next season at a higher level.

Mental coaching has been really helpful, and I find the mental pauses that regular meetings provide really important. It’s helpful to stop to reflect on the current situation, whether you’re doing well or not. It also helps to recognize things ahead of time and correct direction if needed.

The coaching relationship with Mirkku has functioned well, and we’ve become closer over time. It’s been good to see that we can sometimes disagree,  and discuss things directly. Trust is the most important thing, and that we have good chemistry. Everything has gone exactly as it should, and nowadays I can talk about all things, outside of hockey too. We also avoid certain conflicts in the team, as players understand themselves better, and others too.

I feel mental coaching provides a great opportunity to develop as a player and as a person. I recommend it for players who have so far only worked on things by themselves. When someone helps you to understand things, you get more capacity for your development.”

Ota yhteyttä
Vahvistan, että Game Grit saa tallentaa tietoni yhteydenottoa varten. *