Oskari Setänen | Game Grit
Oskari Setänen FI Maalivahti,Rauman Lukko

KAUDET 2018-21

”Ensimmäisen kauden jälkeen tuntui, että mentaalivalmennuksen myötä olin oppinut paljon itsestäni ja tiedostanut erilaisia asioita. Tuntui kuitenkin, että matka oli vielä kesken, ja halusin jatkaa ratkaisujen etsimistä. Toisella kaudella henkisiä onnistumisia tuli paljon, ja vaikkei ensimmäisellä kaudella työstetyt asiat heijastuneet heti suoraan pelisuorituksiin, on työn tulos nyt helpommin nähtävissä. Kausi oli tasaisempi, ja huonon pelin taso nousi. Lähtötaso ensi kauteen on nyt korkeammalla.

Mentaalivalmennuksesta on ollut todella paljon hyötyä, ja koen säännölliset tapaamiset ja niiden tuomat henkiset pysähdykset tärkeiksi. Sekä huonoilla että hyvillä jaksoilla on hyödyllistä ottaa mietintätauko ja analysoida sen hetkistä tilannetta, ja se auttaa myös tunnistamaan asioita ajoissa ja korjaamaan suuntaa tarvittaessa.

Valmennussuhde Mirkun kanssa on ollut toimiva ja lähentynyt ajan saatossa. On ollut hyvä huomata, että uskalletaan olla välillä eri mieltäkin, ja keskustella asioista suoraan. Luottamus on tärkeintä, ja se, että henkilökemiat toimii. Kaikki on mennyt juuri niin kuin pitääkin, ja nykyään pystyn puhua kaikista asioista, myös lätkän ulkopuolelta. Myös joukkueessa vältetään erilaiset konfliktit, kun joukkueen erilaiset persoonat ymmärtävät paremmin itseään ja muita.

Näen että mentaalivalmennus tuo ison mahdollisuuden kehittyä pelaajana ja ihmisenä. Suosittelen sen aloittamista pelaajille, jotka tähän asti ovat työstäneet asioitaan vain itsekseen. Kun joku auttaa ymmärtämään asioita, saa lisää kapasiteettia omaan kehitykseen.”

 


Kuva: Liiga

 

SEASONS 2018-21

“After the first season, I felt like I had learned a lot about myself through mental coaching, and become aware of different things. However, I felt the journey was still unfinished, and I wanted to keep looking for solutions. In the first season, the things we worked on weren’t immediately reflected into my performance, but the results are now easier to see.  I had a lot of mental success during the second season. I was more consistent, and was able to raise the level of a poor game. Overall I’m starting next season at a higher level.

Mental coaching has been really helpful, and I find the mental pauses that regular meetings provide really important. It’s helpful to stop to reflect on the current situation, whether you’re doing well or not. It also helps to recognize things ahead of time and correct direction if needed.

The coaching relationship with Mirkku has functioned well, and we’ve become closer over time. It’s been good to see that we can sometimes disagree,  and discuss things directly. Trust is the most important thing, and that we have good chemistry. Everything has gone exactly as it should, and nowadays I can talk about all things, outside of hockey too. We also avoid certain conflicts in the team, as players understand themselves better, and others too.

I feel mental coaching provides a great opportunity to develop as a player and as a person. I recommend it for players who have so far only worked on things by themselves. When someone helps you to understand things, you get more capacity for your development.”

 

Kuva: Jiri Halttunen

Ota yhteyttä
Vahvistan, että Game Grit saa tallentaa tietoni yhteydenottoa varten. *