Robert Arrak EE Forward, Lukko U20

SEASON 2020-21

“Ensimmäinen kausi mentaalivalmennuksessa on ollut hyvä kokemus ja auttanut kauden aikana, vähän kaikkeen. Olin lukenut aiemmin mentaalivalmennukseen liittyviä kirjoja, joten olin kiinnostunut aloittamaan valmennuksen kun siihen tuli Lukossa mahdollisuus. Olen valmennuksen kautta oppinut elämään hetkessä, ja silloin on helpompi keskittyä peliin kun ei mieti asioita liian pitkälle. Vaikka kausi oli rikkonainen, olen tyytyväinen että pystyin enimmäkseen suorittaa tasaisesti. Kevättä kohti omat suoritukset paranivat, ja kausi päättyi A-nuorten Suomen Mestaruuteen.

Valmennuksessa keskustelun kautta ymmärtää miksi joku asia ei ole mennyt nappiin, ja löytää myös keinoja ratkaista tilanne. Saa puhdistettua ja laitettua järjestykseen omia ajatuksia. Alusta asti on ollut helppoa olla valmennustapaamisilla. Mirkku on hyvä ja rento valmentaja, jolle on helppo puhua omista asioista, ja sitä kautta työskentely on ollut toimivaa ja siitä on jäänyt hyvä fiilis.

Kannattaa kokeilla mentaalivalmennusta, se auttaa kehittymään pelaajana. Erityisesti kun tulee haasteita kauden aikana, valmennus auttaa löytämään niihin syyn ja ratkaisun.”

Kuva: Elmeri Elo /ElonKuvaus

“My first season in mental coaching has been a good experience and has helped during the season, with everything. I had read books about mental performance before, so I was interested to start the coaching when the opportunity arose at Lukko. Through coaching I’ve learned to live in the moment, and so it’s easier to focus on the game when you’re not thinking about things too far ahead. Despite some Covid related disruptions, I am pleased that I was mostly able to perform consistently. Towards playoffs my performance improved, and the season finished with winning the U20 Finnish Championship.

Through coaching conversations, you understand why something hasn’t been going well, and also find ways to resolve the situation. You get to clarify and organise your thoughts. From the very beginning, the meetings have felt easy. Mirkku is a good, easy-going coach. Talking to her is easy and I’m happy with our work together.

It’s worth giving mental coaching a try, it helps you develop as a player. Especially when there are challenges during the season, coaching helps to find the cause and solution.”

 

Kuva: Leijonat.fi

Contact Us
I agree that Game Grit can save my information in order to contact me in the future *