Roni Sevänen FI Defenseman, Porin Ässät

SEASONS 2018-21

“Kolme vuotta mentaalivalmennuksessa on sisältänyt paljon hyviä kokemuksia yhteisistä palavereista, joista on tullut osa arkeani. Joka vuosi valmennussuhde on mennyt eteenpäin, ja siitä on saanut enemmän irti. Kokoajan oppii tuntemaan paremmin, ja nyt jälkikäteen ajateltuna olisin kyllä voinut aloittaa valmennuksen jo vuotta aiemmin. Harmittaisi varmasti, jos en olisi kolme vuotta sitten lähtenyt prosessiin mukaan.

Tällä kaudella kehityin erityisesti paineen alla suorittamisessa, tasaisuudessa ja odotusten hallinnassa. Saan paremman suorituksen irti, kun en tavoittele täydellisyyttä. Olen tyytyväinen siihen, miten onnistun säätelemään henkistä tilaa ja suorittamaan hyvällä tasolla playoffeissa. Parhaaksi muistoksi kaudesta jää Suomen Mestaruus.

Valmennustapaamisilla tulee tietoiseksi asioista, jotka ehkä jollain tavalla ovat mieleen vaikuttaneet. Kun niistä keskustelee, vapautuu energiaa keskittyä itse jääkiekkoon. Parhaiten palavereista saa irti, kun on täysin oma itsensä – mitään rooleja ei kannata pitää yllä.

Kannustan ottamaan yhteyttä mentaalivalmentajaan, jos yhtään mietit voisiko siitä olla hyötyä. Kannattaa ehdottomasti kokeilla ja antaa sille mahdollisuus.”

Kuva: Teemu Saarinen

 

PREVIOUSLY…

”Mentaalivalmennus on kehittänyt minua eteenpäin pelaajana ja ihmisenä. Siinä kehitetään henkistä valmiutta omaan suoritukseen, ja sen avulla olen saanut itsestäni enemmän irti peleissä. Mirkun kanssa työskentely on ollut helppoa ja vaivatonta.

Tykkäsin ensimmäisen vuoden toimintatavasta ja halusin jatkaa mentaalivalmennusta samalla kaavalla. Henkisellä puolella olen saanut peleihin extraa, ja tasaisuutta tekemiseen. Analysointi omasta suorituksesta on parantunut. Valmennuksen myötä pelaajat kehittyvät, ja saavat peleissä itsestään enemmän irti.

Mirkku on helposti lähestyttävä ja vuorovaikutus toimii sujuvasti. Ymmärrämme toisiamme nyt paremmin, ja on helpompi keskustella. Tärkeintä on, että luottaa toiseen. Tapaamisilla tunti on mennyt aina nopeasti, ja vaikka ennen tapaamista olisi tyhjäkin olo että mistä keskustellaan, on jälkikäteen ollut aina silti huojentunut olo.

Jos miettii, miten voisi kehittyä pelaajana vielä enemmän, niin suosittelen kokeilemaan mentaalivalmennusta.”

Kuva: Elmeri Elo

“I liked the methods of the first year, and wanted to continue mental coaching with the same approach. On the mental side I have been more consistent and able to add extra to my games. I’ve improved at analyzing my performance. Mental coaching develops players and allows them to execute better in games.

Mirjam is easy to approach and our interaction has been effortless. We now understand each other better, and it’s easier to talk. The most important thing is to trust the other person. In meetings, the hour always passes quickly, and even if before the meeting you don’t really know what you’re going to talk about, there’s always been a sense of relief afterwards.

If you are wondering how you could develop even more as a player, I recommend giving mental coaching a go.”

Contact Us
I agree that Game Grit can save my information in order to contact me in the future *