Sami Päivärinta FI Forward, Rauman Lukko

SEASONS 2019-22

”Kolmen vuoden valmennusprosessissa kaikki on mennyt hyvin ja olen ollut tyytyväinen koko juttuun. Kokonaisuutena se on ollut tosi hyvä homma, ja olen sen myötä kasvanut henkisesti. Työstetyt asiat on olleet tärkeitä, ja tapaamisten arvon tajuaa usein vasta jälkikäteen. Erityisesti kun isoa kuvaa katsoo kauden päätteeksi, huomaa avun mikä käsitellyistä asioista on ollut, ja miten paljon on tapaamisilla luotuja työkaluja käyttänyt. Jos esimerkiksi ollaan käsitelty jotain peliä edeltävää yllättävää asiaa, on vastaaviin tilanteisiin ollut jatkossa helpompi reagoida.

Tällä kaudella pelasin liigadebyytin ja pääsin askeleen lähemmäksi liigapaikan vakiinnuttamista. Liigakokemusten ohella parhaaksi muistoiksi jää U20 MM-kisat.

Vuosien myötä puhumisesta on tullut helpompaa ja avoimempaa, kun luottamus ja tuntemus on syventynyt. Tapaamisilla mietitään asioita ja niihin liittyviä tuntemuksia syvällisesti läpi, ja ideoidaan niihin yhdessä ratkaisuja. Asioista löytää uusia puolia ja saa sellaista apua, mitä ei yksin asiaa pyörittelemällä keksisi. Joka kerta ollaan saatu jokin juttu selvitettyä, tai löydetty jokin työkalu, joka on vienyt asiaa eteenpäin tai saanut sen mielestä pois. Olen kasvanut henkisesti kovemmaksi ja edelleen opin jatkuvasti uutta.”

Kuva: leijonat.fi /Pasi Mennander

PREVIOUSLY…

”Jatkoin mentaalivalmennusta toisellekin kaudelle, koska siellä saa käytyä ajankohtaisia asioita syvällisemmin läpi. Itselleni on tärkeää käsitellä kauden tapahtumat kunnolla, jolloin ne ei jää mieleen turhaan pyörimään. Vaikkei mitään isompia ongelmia ole ollut, haluan käyttää hyödykseni kaiken mistä on jääkiekko-uralleni etua. Suoritusvarmuus on mennyt eteenpäin, ja johtavampaan rooliin on tullut lisää rohkeutta. Tärkeimpänä kaudesta jää mieleen A-nuorten Suomen Mestaruus sekä U18 MM-kisat. Pisteitäkin tuli ihan hyvin. Suunta kehitykselle on ollut oikea, ja kokonaisuutena olen kauteen tyytyväinen.

Ajan saatossa työskentely muuttuu rennommaksi, ja olen kokenut, että pystyn kaikesta puhumaan. Henkisen suorituskyvyn asiat ovat mielenkiintoisia ja antavat uusia näkökulmia. Valmennuksessa asiat selkeytyvät ja kauden yhteenvedossa näkee kokonaiskuvan paremmin – missä on onnistunut ja mitä seuraavaksi haluaa kehittää. Eipä valmennuksesta itseluottamuksellekaan mitään haittaa ole.”

 

Kuva: Leijonat.fi

 

“After the first season in mental coaching, I wanted to continue because in coaching you get to deal with current and relevant things in more depth. Personally I find it important to deal properly with everything that happens during the season, so that they don’t take up unnecessary space in you mind. Even though I haven’t had any bigger issues, I want to use every opportunity I can, that advances my career in hockey.

I’ve improved my performance and gotten more confidence with a leading role. Highlights of the season were the U18 World tournament and winning the U20 Finnish championship. I was able to produce as well, and overall am pleased with the season and the direction for my progress.

Over time the coaching process starts to feel more relaxed, and I feel like I can talk about anything. I find the mental aspects of performance to be very interesting, and they give me new perspective on things. Coaching helps clarify things and promotes confidence, and during the season summary, you get to see the bigger picture – what you did well and what to improve on next.”

 

Kuva: Leijonat.fi / Pasi Mennander

 

”Päätin aloittaa mentaalivalmennuksen, sillä Akatemiasopimukseeni sisältyi mahdollisuus hyödyntää sitä, ja halusin kokeilla miten se voisi tukea kehitystäni. Mentaalivalmennuksessa asioista löytää uusia puolia ja uusia ratkaisuja, kun käy niitä yhdessä läpi. Se auttaa myös joukkuetta, jos pelaajat saavat itsestään enemmän irti ja pystyvät ottaa johtavampaa roolia.

Tapaamisissa saa analysoitua omia suorituksia tarkemmin. Mitä pidemmälle valmennus on edennyt, sen luontevampaa työskentely on ollut. Mirkku on iloinen ja mukava, olen tykännyt työskentelystä ja pystynyt hyvin kertomaan asioistani. Tapaamisten jälkeen on tuntunut, että on sinut niiden asioiden kanssa, joita on käsitelty. Tärkeimpänä asiana valmennuksessa pidän luottamusta ja sitä, että pystyy kertomaan kaiken.

Kausi 2019-20 oli kokonaisuudessaan nousujohteinen, vaikka keskeytyikin ja loppuhuipennukset jäi uupumaan. Tavoitteeni toteutuivat osittain yli odotustenkin. Pystyn olla johtavampi pelaaja ja pelaamiseeni on tullut lisää varmuutta.”

 

Kuva: SSS/ Kirsi-Maarit Venetpalo

 

“I decided to start mental coaching because my Academy contract included the opportunity use it, and I wanted to see how it could contribute to my development. In mental coaching when you process things together, you find new perspectives and solutions to them. It also helps the team if players are able to get more out of themselves and take a more leading role.

In the meetings, you get to analyze your performance in more detail. The further the coaching has progressed, the more natural it has started to feel. Mirjam is positive and pleasant, I’ve enjoyed working together and been able to talk about all my things. After the meetings, it feels like you are at peace with the things that you’ve dealt with. The most important things are to trust the coach, and to be able to talk about everything.

Season 2019-20 as a whole progressed in the right direction, although it got cut off and we missed the final highlights. I was able to achieve my goals, somewhat even beyond expectations. I am now more of a leader and more confident as a player.”

Contact Us
I agree that Game Grit can save my information in order to contact me in the future *