Timi Haapio FI Defenseman, Lukko U18

SEASONS 2020-22

”Tokasta kaudesta mentaalivalmennuksessa on saanut jo paljon enemmän irti. Halusin jatkaa, koska tapaamisilta lähtiessä oli aina ollut parempi fiilis, kun oli saanut peliasioitta puhuttua läpi. Nyt asioita on ollut vielä helpompi viedä palavereista käytäntöön, kun on huomannut mikä hyöty siitä on. Keskittymiskyky on parantunut ja olen pystynyt ottaa enemmän vastuuta omasta kehittymisestä. Huonojen starttien jälkeenkin olen pystynyt kääntää pelejä nousujohteisimmiksi.

Kokonaisuutena on jopa yllättänyt, miten paljon apua tästä on saanut. Huomaamattakin käytän esimerkiksi harjoituksissa sellaisia työkaluja, mistä on ollut tapaamisilla puhetta. Tapaamisilla tulee pohdittua asioita ihan oikeasti itse, ja siten ne jää paremmin mieleen ja saa enemmän työstämisestä irti.

Yhteistyö Mirkun kanssa on toiminut hyvin ja tapaamisilla on ollut rento olla. Jos ei meinaa löytää vastauksia, niin Mirkku heittää erilaisia näkökulmia, ja siten on helpompi itsekin keksiä ratkaisuja. Ajan myötä on tullut enemmän rohkeutta tuoda asioita esiin ja miettiä niitä.

Kannustan rohkeasti aloittamaan ja heittäytymään työskentelyyn, ja viemään muutoksia pienin askelin omaan arkeen.”

Kuva: vanninenphotos

 

PREVIOUSLY…

“Lähdin hakemaan mentaalivalmennuksesta ratkaisuja heikompiin suorituksiin, joissa tuntui ettei ollut ollenkaan pelissä mukana. Huonoa fiilistä oli välillä todella vaikea kääntää. Valmennuksesta olen saanut työkaluja siihen, miten suoritustilan saa muutettua paremmaksi ja pääsee pelin sisään. On tullut lisää varmuutta reenata vanhemmissa ja tehdä rohkeampia valintoja peleissä. Suhtaudun elämäntapoihin nyt myös urheilullisemmin. Vaikka kausi oli rikkonainen, oli se aiempiin verrattuna parempi.

Valmennustapaamisille on joka kerta kiva tulla, ja poislähtiessä on hyvällä tavalla tyhjä olo, kun on saanut kaiken kerrottua. Uskallan puhua Mirkulle mistä vaan, ja varsinkin parin ekan kerran jälkeen on tuntunut helpolta ja luontevalta kertoa omista asioista. On tärkeää, että antaa rohkeasti kaiken tulla ulos. Myös konkreettiset tehtävät auttavat ymmärtämään mikä suoritustilaan vaikuttaa, ja joutuu miettimään asioita, joita ei muuten tulisi ajateltua.

Kannustan kokeilemaan mentaalivalmennusta, itse tykkäsin siitä heti. Minulle on ollut paljon hyötyä siitä, että pääsee purkamaan ajatuksia ja saa neuvoja päästä eteenpäin pulmatilanteista.“

Kuva: Janne Hilander

“I started mental coaching in search of solutions to poor games, where I felt I couldn’t get my head in the game. Sometimes it was very difficult to turn things around if I didn’t feel good. Through mental coaching I’ve found tools to regulate my mental state and get inside the game. I’ve had better confidence when going to practice with the U18 team, and have been able to make better choices during games. I take a more athletic approach to my lifestyle as well, and had a better season compared to previous ones.

I always enjoy coming to coaching sessions, and when I leave, I feel empty in a good way, for having been able to unload mentally. I can speak to Mirkku about anything, and especially after the first two meetings, it’s felt easy and natural to talk about personal things. It’s important to let everything out. The exercises we do also help to understand what affects performance, and you have to reflect on things you wouldn’t otherwise think about.

I encourage others to try mental coaching, I personally liked it straight away. It’s been very beneficial for me to be able to unload mentally and get advice on how to overcome challenges.”

 

Contact Us
I agree that Game Grit can save my information in order to contact me in the future *