Ville Petman FI Forward, Rauman Lukko

KAUSI 2019-20

”Ensimmäisen kauden jälkeen päätin jatkaa mentaalivalmennusta, koska olin kokenut, että siinä pystyy kehittymään, ja halusin nähdä millaisia vaikutuksia sillä voi pidemmällä aikavälillä olla. Ajattelin, että miksi en sitä käyttäisi, jos se kerran auttaa. Sen myötä olen kasvanut ihmisenä, aikuistunut, oppinut kohtaamaan ja käsittelemään mielessä pyöriviä asioita. Mentaalivalmennuksessa saa ulkopuolista perspektiiviä asioihin, ja sellaista näkökulmaa, joka on minun puolellani.

Valmennussuhde on toiminut hyvin ja ollut kaikin puolin positiivinen kokemus. On ollut luontevaa työskennellä yhdessä, ja on pystynyt olla oma itsensä. Mirkku on luotettava, ja ajan myötä olen oppinut paremmin puhumaan omista asioistani ja löytämään oikeat sanat. On tuntunut, että pystyy puhumaan kaikesta, ei ole sellaista asiaa mistä ei voisi kertoa.

Silloinkin kun ei ole ollut mitään erikoista mielen päällä, ollaan löydetty asioita joista puhuminen on auttanut. Tapaamisten jälkeen on yleensä ollut helpottunut ja rentoutunut olo, kun on saanut purettua asioita ja voinut jättää ne taakse, ja keskittyä sitten uusiin asioihin. Tärkeintä toimivassa valmennussuhteessa on mielestäni luottamus ja uskallus puhua, ja että molemmat kertoo avoimesti ja suoraan sen, mitä ajattelee.

Kannattaa uskaltautua kokeilemaan mentaalivalmennusta. Vaikka se tuntuisi aluksi vaikealta ja siltä, ettei osaa puhua, niin kannattaa yrittää. Pikkuhiljaa oppii kertomaan paremmin sen, mitä tarkoittaa, ja siitä voi saada paljon itselleen irti. Valmennuksesta saa tukea kehityskohteisiin, apua vaikeiden asioiden ylittämiseen, ja vahvistusta hyville asioille.”

 

Kuva: Liiga

 

SEASON 2019-20

“After the first season, I decided to continue with mental coaching because I felt like I’d been able to improve through it, and wanted to see what impact it could have in the long term. As a result, I’ve grown as a person, and learned to face and deal with things on my mind. Mental coaching gives you an outside perspective, and the kind of perspective that is on my side.

The coaching relationship has worked well and been a positive experience in every way. It has felt natural to work together, and I’ve been able to be myself. Mirjam is reliable, and over time I have learned to talk about my things more easily and find the right words. The most important thing in a functioning coaching relationship, I think, is trust and the courage to talk, and that both communicate openly and directly.

After the meetings, I’ve usually felt relief after being able to unload everything, leave them behind, and then focus on new things. Mental coaching provides support for development, help in overcoming difficult things, and reinforcement for good things.”

 

Kuva: Elmeri Elo

 

KAUSI 2018-19

”Olen saanut mentaalivalmennuksesta enemmän keinoja käsitellä vaikeita asioita ja päästä yli huonoista jaksoista. Siitä on ollut hyötyä myös joukkueelle, kun olen pystynyt olla positiivisempi. Loukkaantumisista huolimatta olen kehittynyt ja mennyt eteenpäin, ja olen nyt lähempänä ammattilaisuutta. Valmennustapaamisista on jäänyt hyvä fiilis ja Mirkun kanssa on ollut hyvä työskennellä.”

Contact Us
I agree that Game Grit can save my information in order to contact me in the future *