Vilma Viitanen | Game Grit
Vilma Viitanen FI Nyrkkeilijä,Mikkelin Nyrkkeilijät

KAUSI 2019-20

”Ensimmäisen vuoden jälkeen näki jo miten paljon mentaalivalmennuksen myötä oli tapahtunut muutosta, ja varsinkin nyt toisen vuoden jälkeen on helppoa nähdä, kuinka paljon siitä on ollut hyötyä. Arjessa muutosta ei aina huomaa, mutta kun katsoo taaksepäin, näkee miten paljon valmennus on auttanut. Ei pelkästään urheilussa, vaan samat asiat usein liittyvät tai ilmenevät myös muussa elämässä. 

Olen oppinut valmistautumaan paremmin otteluihin, säätelemään tunnetiloja harjoituksissa, käsittelemään tappioita ja kuuntelemaan itseäni. Kuluneelta vuodelta isoimmaksi onnistumiseksi jäi mieleen ensimmäisen kansainvälisen turnauksen voitto aikuisten sarjassa. 

On todella tärkeää että on joku ulkopuolinen, joka osaa kysyä oikeita asioita mitä ei itse välttämättä tajua, ja sitä kautta oppii lisää. Joskus asiat ovat todella yksinkertaisiakin, mutta vaativat sen, että joku vähän tönäisee oikeaan suuntaan. Yhteistyö Mirkun kanssa on tuntunut todella hyvältä ja olen pystynyt puhua mistä tahansa. Kaikki on mennyt tosi hyvin. On tärkeää, että tullaan hyvin toimeen, ja olen pystynyt olla oma itseni ja avoin.

Luotan Mirkkuun ja koen, että hän ymmärtää ikäiseni tapaa ajatella ja puhua asioista. Mirkku myös selittää asioita ymmärrettävästi niin, että niistä on helppo oppia. Oma ymmärrys asioista on lisääntynyt paljon, ja erilaisissa tilanteissa saatan miettiä, ”mitäköhän Mirkku tähän sanoisi”. 

Kaikkien kannattaa mielestäni käyttää mentaalivalmennusta, siitä ei voi olla mitään haittaa. Siitä voi saada apua sekä urheiluun että arkielämään. Voi olla todella terapeuttista puhua, ja se usein helpottaa, kun saa käsiteltyä vaikeita asioita.”

Kuva: Päivi Ahola

 

SEASONS 2018-20

“After the first year of mental coaching, you could already see how much change had taken place. Especially now after the second year, it’s easy to see how beneficial the coaching has been. In everyday life, you don’t always notice the change, but when you look back, you can see how much it has helped. Not just in sports, but the same things are often related to other aspects of life too.

I have learned to better prepare for matches, regulate my emotional states in practice, deal with losses and to listen to myself more. The biggest success of the past year was winning my first international tournament in the women’s series.

It’s really important to have someone who knows how to ask the right questions, things that you may not realize, and through that you learn. Sometimes things are really simple, you just need that nudge in the right direction.

Working with Mirjam has felt really good, and I’ve been able to talk about everything. It’s really important that we get along well, and so I’ve been able to be myself and open up. Everything has gone really well. I trust Mirjam and feel that she understands the way people my age think and talk. She also explains things in an understandable way so that it’s easy to learn. My own understanding of things has grown a lot, and sometimes in different situations I think, ‘what would Mirjam say to this’.

I think everyone should use mental coaching. It can help with both sports and everyday life. It can be really therapeutic to talk, and it often makes things easier, when you get to deal with difficult issues.”

 

 

 

 

Kuva: Tiia Nyholm

 

KAUSI 2018-19

”Mentaalivalmennus on todella tärkeää, siinä oppii tuntemaan itseään paremmin. Sen myötä olen pystynyt ajattelemaan enemmän positiivisen kautta, enkä ajatellut mitään turhaa. Minusta on tullut itsenäisempi ja itsevarmempi. Mirkku on tosi hyvä valmentaja, on helppo jutella ja aina oppii uutta.”

Ota yhteyttä
Vahvistan, että Game Grit saa tallentaa tietoni yhteydenottoa varten. *